به گزارش خبرنگار مهر، عباس دلجو در دوازدهمین همایش نخبگان مداحان و شعرای مرتبط با هیئت رزمندگان اسلام و سازمان بسیج مداحان و کمیته مراسم اربعین، که عصر امروز در زائر سرای امام رضا (ع) در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: هجمه ای که نسبت به مداحان و ذاکرین وارد میشود، مغرضانه است. مقدسترین و محبوبترین افراد که با مسائل دینی پیوند دارند؛ مداحان هستند. البته گاهی خطاهای غیرعمد رخ میدهد.
یک ذاکر اهل بیت (ع) افزود: از جمله هجمه هایی که به مداحان میشود، مسئله دریافت اجرت و پول مداحان است. اما اجرت گرفتن مداحان حرام نیست، در سیره اهل بیت (ع) هم نمونههای فراوان داریم که هزینههای زیادی به مداحان پرداخت شده است. اما این مطلب میان مردم فرهنگسازی نشده است. برای مثال امام باقر (ع) به کمیت هزینههای زیادی را پاداش میدادند.
دلجو تصریح کرد: اگر مداحی شرایط مد نظر اهل بیت (ع) را دارا بود، شایسته تقدیر است. نقل شده که امام رضا (ع) مبلغ صدهزار دینار به یک ذاکر هدیه دادهاند. اما برخی برای خدشه دار کردن چهره مداحان این مسئله را مطرح میکنند. کسی که دائماً درحال تبلیغ است نمیتواند شغل دیگری داشته باشد اما در مقابل مردم از مداحان توقع اخلاق دارند.
این مداح اهل بیت (ع) ادامه داد: نظر رهبری در حوزه خانواده و مداحان این بود که ما ذاکرین، مسائل تربیتی را در قالب مدح و مرثیه سرایی و شعر مطرح کرده و مردم را به این مسائل هدایت کنیم. نکته دیگر آنکه امروزه شعر محوری در مداحی به آهنگ محوری و سبک محوری تبدیل شده و خیلی به محتوای شعر توجهی نمیشود و امیدواریم که برای نسل جدید مداحان، شعر محوری مجدداً مد نظر قرار گیرد.
وی در انتها بیان کرد: مداحان را نباید درجه بندی کرد، این توهین به مداحان است. امروزه مداحی ما به یک مسابقه تبدیل شده و جوانان ما میخواهند از طریق رابطهها وارد این مسابقه شوند.
همچنین در ادامه حسین سازور، یکی دیگر از مداحان و ذاکران اهل بیت (ع)، بیان کرد: وقتی به زندگی حضرت زهرا (س) نگاه میکنیم، میبینیم ایشان همواره در حال مبارزه بودند، در قضایای پس از رحلت رسول خدا (ص)، حضور ایشان پررنگتر شد. اما چه حوادثی ایشان را به کوچههای مدینه و بین نامحرمان کشید؟ ایشان برای دفاع از پیامبر (ص) به این حوزه پا گذاشت.
وی افزود: ما مداحان نیز نباید توقع احترام بیجا داشته باشیم. این انقلاب هزینه میخواهد و باید مانند حضرت زهرا (س) از آن دفاع کنیم.
سازور تصریح کرد: ما در تهران ۲۵۰۰ مسجد فعال و ۲۵۰۰ روحانی داریم، چرا در جریان فتنه اخیر صد نفر از این روحانیان کفن نپوشیدند تا به خیابان بیایند؟ ما باید برای نظام آبرو بگذاریم.
وی بیان کرد: وقتی میگوییم ما سیاسی نیستیم یعنی نمیخواهیم از آبروی خود برای نظام مایه بگذاریم. ما در دفاع از امام جامعه خود نباید کوتاه بیاییم. برخی بار همه مسائل را روی دوش رهبری گذاشتند و هیچکس هم نیست تا از ایشان دفاع کند.
همچنین سردار علیاکبر مداحی، مدیر ستاد مرکزی هیئت رزمندگان اسلام، در این مراسم با ارائه توضیح کوتاهی درمورد بودجه این هیئت که بر خلاف تصور، مبلغ کلانی نیست، اظهار کرد: در این همایش در چهار محور کارگروه خواهیم داشت که شامل مداحان و گام دوم انقلاب، مداحان و خانواده، مداحان و آموزش و مداحان و دفاع از ارزشهای انقلاب و نظام است که برای این کارگروه ها از استادان و سخنرانان بزرگی چون حجتالاسلام پناهیان و ماندگاری دعوت کرده ایم.
این همایش طی دو روز، چهارشنبه و پنجشنبه برگزار می شود.
نظر شما